Meer weten over Mooove? Antwoord op belangrijke vragen.

Meer weten over Mooove

Algemene vragen

In Duitsland is een relatief grote voorraad jonge occasions beschikbaar. Niet alleen omdat het land groter is, maar ook om dat de gemiddelde Duitse autobezitter zijn/haar auto sneller inruilt dan de gemiddelde Nederlander. Door het gunstige fiscale klimaat rust een Duitse autokoper zijn auto ook vaker uit met meer opties dan in Nederland. Mooove zorgt ervoor dat je profiteert van dit voordeel. Alle auto's die Mooove aanbiedt worden geleverd met garantie! Zo kun je met een gerust gevoel een auto leasen bij Mooove!

Je loopt geen enkel risico. Dit risico neemt Mooove namelijk geheel voor haar rekening. Het aanbod op de Mooove website betreft een voorselectie op basis van vele kwaliteitscriteria. Hierdoor zijn wij van Mooove er zeker van dan alle aangeboden occasions van goede kwaliteit zijn en veelal met behoud van fabrieksgarantie. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat de kwaliteit te wensen overlaat dan kunt u altijd van de aankoop afzien.

De aangeboden occasions staan niet in Nederland maar bij Duitse merkdealers. Het maken van een proefrit kan hierdoor wat moeilijker zijn. Maar het staat je uiteraard vrij om de Duitse merkdealer te bezoeken voor het maken van een proefrit. Desgewenst assisteert Mooove je bij het maken van een afspraak.

Een marge-auto is een auto waarop een bedrijf of instelling geen BTW kan verrekenen. Een nieuwe auto is in beginsel een BTW-auto. Zodra een auto ingekocht of gefactureerd wordt aan een particulier persoon, kan de BTW niet meer worden verrekend en is de auto een zogeheten "marge-auto". De BTW kan op een marge-auto niet teruggevorderd worden door bedrijven.

Als een auto eenmaal een marge-auto is, kan deze niet meer een BTW-auto worden. Je kunt dan geen BTW meer terugvragen.

De op de Mooove website aangeboden occasions zijn omgerekend naar een Nederlandse rijklaarprijs inclusief importkosten en BPM. BPM wordt berekend op basis van CO2-uitstoot. Deze rijklaarprijzen zijn indicatief. Er kan bijvoorbeeld vaak voordeel behaald worden uit een andere historische BPM-berekening. Vraag dus altijd een offerte bij Mooove aan voor de meest gunstige lease prijs.

Voor de berekening van de prijzen maken wij gebruik van de gegevens die door Duitse merkdealers beschikbaar worden gesteld. Alle berekeningen zijn onder voorbehoud van eventuele invoerfouten. De BPM wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot. Er kunnen echter ook andere berekeningen worden toegepast die in een individuele gevallen een gunstiger uitwerking hebben op het te betalen BPM-bedrag. Vraag dus altijd een offerte bij Mooove aan voor de gunstigste lease prijs.

Graag! Je kunt Mooove tijdens kantooruren bereiken via telefoonnummer 020 - 210 1800. Een collega van Mooove staat je graag te woord! Buiten kantoortijden kun je een e-mail sturen naar hello@mooove.nl voor al je vragen!

Bij Mooove is het uiteraard mogelijk om uw lease auto eerder af te lossen! Daarnaast heeft u ook altijd de mogelijkheid om uw lease auto in te ruilen voor een ander model tijdens de looptijd van uw lease overeenkomst.

Bij Mooove hoeft u niet altijd aan te betalen! U kunt namelijk zelf bepalen of u gebruikt maakt van deze optie doormiddel van een eigen financiële inbreng of door het inruilen van uw huidige auto. Beide opties dragen bij aan een lager maandbedrag waar u de gehele looptijd profijt van heeft.